Terugblik Cube at Dutch Design Week: GIO & IMPACT! Night

Copy & fotografie als onderdeel van mijn werkzaamheden voor Cube design museum. Dit bericht is ook geplaatst op Impactprogram.eu.

In het kader van het IMPACT! programma bracht Cube samen met LWV-leden een bezoek aan de Dutch Design Week in Eindhoven.

Uitleg over GIO Awards door Gerbrand Bas (Designlink).
Uitleg over GIO Awards door Gerbrand Bas (Designlink).

Naast de stand van de GIO-Awards, een samenwerking van Cube design museum & Designlink, gaf Gerbrand Bas (Designlink, de organisatie achter de GIO) uitleg over GIO (Goed Industrieel Ontwerp) & de GIO-Awards aan leden van de LWV & deelnemers aan het IMPACT! programma. Deze onafhankelijke designprijs draait om de erkenning voor het vakmanschap van industrieel ontwerpen, en tijdens de DDW worden de genomineerde 35 ontwerpen getoond. 

De erkenning bestaat uit een publieks- en een juryprijs: Het publiek mag tijdens de Dutch Design Week dan ook stemmen om de publiekswinnaar te bepalen, de jury maakte deze maandagavond 21 oktober de uitslag al bekend. De producten krijgen begin 2020 ook een eigen expositie in Cube design museum waarbij dus ook de publiekswinnaars bekend zijn. 

Cube & LWV ging, na een kleine rondleiding over de DDW op Strijp-S, ook naar de locatie van de uitreiking van de jury award. Na een netwerkdiner in FIFTH sloten de deelnemers echter niet aan voor het plenaire gedeelte, maar kregen ze een eigen inspiratie sessie met presentaties van Teresa van Dongen (Electric Life), Nienke Hoogvliet en als keynote Oron Catts (BioMess). Deze drie designers zijn allen vertegenwoordigd met projecten in de expositie NATURE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.