Was ProjectXHaren wel zo onwaarschijnlijk?

Project x harenIn deze video van 5 minuut 40 vertelt Tom Scott over een flashmob die helemaal verkeerd afloopt. Rellen met dodelijke afloop, en dat allemaal door meisje wat gewoon online een klein liedje zong. Kijken.

Aan het einde blijkt dat deze “Flashmob gone wrong” verzonnen is. Alhoewel, verzonnen… alle elementen uit het verhaal zijn waargebeurd. Tom heeft ze alleen aan elkaar verbonden. Zijn de gebeurtenissen zoals in Haren dan nog wel zo onwaarschijnlijk?

#FE11

Een jaar eerder hadden we al #FE11. Een feest waar iedereen naartoe ging. Althans, zo leek het op Twitter & Facebook. ’s Ochtends werden al grootste podia gespot, afspraken werden gemaakt om erheen te gaan. Maar bij veel mensen riep het alleen vragen op. Hoe kon het dat ze  niet eerder van zo’n groot feest gehoord hadden?

Omdat het niet bestond. Het vond plaats op 1 april, was niet meer dan een hashtag met website, Fake Event 11 en een hoop lol. Een grap. Wat als er toen ineens een paar mensen wel op pad gingen naar een feestlocatie die niet voorbereid was? Zoals Haren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.