De Verzinnering leeft

Een week of drie geleden plaatste ik een bericht over de tentoonstelling Hebben & Houden, de expositie over herinneringen van de oude eigenaars aan tweedehands voorwerpen. Dat er achter zo’n oude bril of typemachine mooie verhalen verborgen kunnen zitten. En wat als je die herinnering zelf… verzinneringt?

Ik deed er een klein oproepje bij en daar werd door vier anderen enthousiast op gereageerd. We hebben in een besloten Facebook groep verder bedacht hoe we het zouden aanpakken en….kijk, de eerste verhalen staan al online op verzinnering.nl (Niet meer live)!  De aanpak is als volgt:

Het eerste voorwerp voor Verzinnering - een Franse tafel.
Het eerste voorwerp voor Verzinnering – een Franse tafel.

Elke twee weken kiest één van de deelnemers een object wat zijn aandacht trekt. Antiek, oud, gebruikssporen, mysterieus, gevonden op zolder, Het Goed, een rommelmarkt of waar dan ook.

Hij maakt daar wat foto’s van en stuurt deze door naar de andere deelnemers. Zonder verdere informatie zodat elke Verzinnering uniek wordt. Iedereen schrijft vervolgens een verzinnering (verzonnen herinnering) van ongeveer 600 woorden over “de belevenissen van de voormalig gebruiker van en met dat voorwerp”. Deze verhalen kun je op verzinnering.nl teruglezen. Ze verschijnen na elkaar.

Het eerste voorwerp is een Franse tafel. Bij dit voorwerp zijn al vijf bijzondere en verschillende verzinneringen geschreven door Ariën, Mascha, Sander, Claudia en mijzelf. Lees ze hier.

Ik vind het heel vet. En trots op mijn medeschrijvers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.