Dutch Technology Week 2012: Quiznight XL

Als slot van de Dutch Technology Week 2012 (DTW) stond gisteravond de Quiznight XL op het programma. Het eerste weekend al Startupweekend, op dinsdag TEDxBrainport, en nu dus een avond serieus vragen beantwoorden. Ahum. 

Mijn team was eigenlijk pas tien minuten voor aanvang bekend. Het zal je niet verrassen dat ook deze keer er wat via d’n verfoeide hypermoderne communicatiemiddelen tot stand was gekomen, Dutch Technology Week - Quiznight XL - Mascottedeze keer na een oproep van Eindhovens peettante van alle DJ’s: Lady Aïda. Zij riep een week of wat eerder op om deelnemers, waarop ik ook reageerde…

Het resultaat: ergens na zeven verzamelen voor de deur van het beursgebouw waar de Quiznight plaatsvond, zoekend naar andere zoekende mensen. Met smartphone in de hand, dat is toch een beetje de nieuwe roos door de revers. Het werkte, want al snel zaten we aan de mooiste tafel direct bij het podium. Met uitzicht op de prijzen…

De Quiznight zelf was een recordpoging, het doel was om zoveel mogelijk mensen tegelijk aan een zogenaamde pubquiz deel te laten nemen. In een aantal rondes kwamen pittige triviant vragen voorbij, uiteraard rondom techniek en wetenschap. Het blijft de Dutch Technology Week he. Nu weet ik wel het soortelijk gewicht van Osmium. En tussendoor nog een optreden van oa de bekende beatboxer uit Hollands Got Talent.

Of het record gehaald is, dat weet ik niet. Ik hoorde dat er zeker 1250 man binnen was, maar of dat genoeg is geweest? Het was in elk geval genoeg om ons buiten de prijzen te laten vallen, maar we hebben zeker genoten met ons gelegenheidsteam: Edwin, Marie-Jose, Lieke, Leopold (de mascotte), Karin en ondergetekende. Inderdaad, de aanstichter van dit alles was afgehaakt, met een logische reden, ze mocht de afterparty verzorgen.

Meer foto’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.