Eerbetoon aan Cousteau: The Life Aquatic

Ken je hem nog, Jacques Cousteau, de Bob Ross van de zeedocumentaires? Vaste prik in het weekend of na schooltijd om daar naar te kijken op TV. Je kunt gerust zeggen dat hij de magie van de onderwaterwereld naar het grote publiek bracht. De Franse tongval en de mutsjes en pakjes maakte het merk Cousteau helemaal af.

Perfect voer voor persiflages natuurlijk! Een van de cultfilms die nog regelmatig opborrelt in mijn hersenpan is The Life Aquatic with Steve Zissou. Uit 2004 of 2005, zoiets. In die film speelt Bill Murray, altijd goed voor briljante rollen, een karikatuur van Cousteau. Of eigenlijk een eerbetoon op de manier waarop Bill hem neerzet.

Het komt vast ook deels omdat ik er nog ooit een recensie voor heb geschreven op FOK!, hoe dan ook: het is en blijft een briljante film met geniale vondsten. Vind ik dan he.

Gelukkig hebben we nu YouTube en zijn de trailers krokant aan je door te geven. In enkele stukjes hoor je ook Sue Jorge, die een aantal David Bowie covers doet in het Braziliaanski.

De Trailer:

De piraten scene

Dafou als Duitser

De dood van Ned

Het Steve Zissou dansje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.