Festival Doornakkers

Geschreven voor Wijkblad Prikkel, editie september 2021.

Vorig jaar tijdens Glow lichtte de hemel boven Eindhoven ’s nachts blauwer dan blauw op. Vanwege coronamaatregelen was een wandelroute niet mogelijk, maar dat blauwe licht was een verrassend alternatief. Dit jaar was het lichtfestival weer als vanouds met meerdere projecten in de stad.

Bijna dan, want er was geen wandelroute langs een serie projecten. De beamers en lampen stonden verspreid over heel Eindhoven: zelfs op de Hightech Campus en in Nuenen was wat te beleven. Mooie plekken, wel wat ver om te lopen vanuit Doornakkers…

Gelukkig was er ook dichterbij genoeg te zien. De bewegende projectie op de Paterskerk als blikvanger, bij de Universiteit wat interactieve werken, de niet te missen lichtstraal over het Eindhovensch kanaal en natuurlijk de lichtkunst in oude Campinafabriek.

Maar echt ín ons wijkje? Daar was het verder stil.

Prima toch? Of maakt onbekend onbemind? Ik heb bijvoorbeeld ook niets met Gestel of Eindhoven Noord. Kom ik nooit. Waarom ook. En het centrum? Daar zijn de winkels. Strijp-S? De hippe kantoren. Toch schijnen ook daar mensen te wonen. Je gelooft het niet he, je zou toch gek worden van telkens zo’n festival voor je deur.

Of… Ook hier is er genoeg te doen. Zoals Burendag. Dat leefde wel, met hier in de straat een barbecue met dank aan de overburen. En denk aan Halloween: een griezeltocht, georganiseerd door de achterburen. Haalt de krant niet en laat ze ook maar, daar in de stad. Wij hebben elkaar. Ik zeg: Op naar Koningsdag! Wie zet er weer ouderwets kraampjes neer naast Vitalis & basisschool de Boschakker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.