Geen mandjes-met-wielen-en-hengsel in mijn AH!

Beste medewerker AH,

Ik mis de mandjes-zonder-wieltjes!

Zowel in mijn vaste AH (Cassandraplein Eindhoven) als mijn tweede favoriet (Insulindelaan) zijn de mandjes-zonder-wieltjes vervangen door de mandjes-met-wieltjes-en-hengsel. Ondingen, de veiligheid is zelfs in het gevaar!

Ik moet bukken om m’n boodschappen erin te leggen, de kans dat de potjes kapot klappen is groot. En dat terwijl een ouderwets mandje aan mijn arm zoveel sneller is en veiliger is.

Het gemak bij het lopen en bij het uitladen! Of het draaien in een rij, zeker bij drukte! Als ik meer nodig heb dan ik kan tillen, dan pak ik wel een karretje. Aan mijn sleutelbos bungelt zelfs zo’n muntje, nog van de gezonde weken. Zo’n trouwe klant ben ik, daarom doet het me pijn dat ik u zo moet benaderen, over een delicaat onderwerp als dit.

Maar niet alleen in mijn eigen belang! Nee, in het belang van dat oude bejaarde vrouwtje, wat elke dag rond drie uur haar boodschappen komt doen. U weet wel, die nog steeds contant betaald en die dacht dat er muizen rondliepen tijdens de hamsterweken. Ze zou toch eens struikelen over zo’n mandje-met-wieltjes-en-hengsel. Verschrikkelijk en volstrekt overbodig!

Door dat hengsel zwabbert het mandje-met-wieltjes-en-hengsel achter mij aan. Nu heb ik nog nooit een verkeersboete of auto ongeluk gehad: hoewel dat geen garantie is dat ik de F1 zal winnen, zegt dat wel iets over mijn rijgedrag. Meer vrees heb ik dan ook voor mijn medeshoppers. Zoals dat oude dametje. Je struikelt bijna over die karretjes, overal staat nu wel iets op de grond. Soms zelfs eenzaam en vergeten…

Zowel gemak, comfort & veiligheid zijn in het geding! Er zal vast een hele goede reden zitten achter het vervangen van de mandjes-zonder-wieltjes door de mandjes-met-wieltjes-en-hengsel. Misschien omdat de domme consument dan niet het gewicht van zijn boodschappen voelt en meer koopt?

Ik neem aan dat u uw klanten geen loer wil draaien. Bovendien werkt het dus niet bij mij. Daarom de vraag of er altijd, desnoods op vertoon van een speciaal gemerkte bonuskaart, een mandje-zonder-wieltjes beschikbaar kan zijn? Of misschien nog beter, zou ik een of twee van die oude mandjes-zonder-wieltjes in mijn bezit kunnen krijgen? 

Groot voordeel: Ik kan dan meer meenemen! Want een tasje na de kassa, met alle spullen van het mandje-zonder-wieltjes voor de kassa erin, da’s niet te tillen, dat snijdt! U blij, ik blij. En wie weet, zetten we wel een trend en neemt iedereen zijn eigen mandje mee en is dat oude dametje ook gered van een gebroken heup. Geeft dat geen goed gevoel?

Met vriendelijke groet,

Noud.

PS: Ik sta hier niet alleen in. Mocht u meer mandjes-zonder-hengsel over hebben: Ook @Sagitte en @RoseJosie kunt u daar ook een groot plezier mee doen! En denk ook aan het dametje in de winkel van @CvdV!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.