Hardlopen door het weiland

Als ik de deur uitga voor een rondje hardlopen, dan is dat altijd richting Urkhoven, het oosten van Eindhoven. Weg uit de woonwijk. Straat uit, fietspad af, onder het spoor door en hop, in het buitengebied tussen Eindhoven, Geldrop, Nuenen en Helmond. Daar heb ik dan een paar keuzes. Deze keer ging ik een stukje langs het kanaal richting Helmond.

Een paar dagen eerder liep ik daar ook en liep toen het kanaal af naar de Collse Hoefdijk. Als ik die dan pak, kan ik via de Collseweg weer terug naar huis. Beetje slingeren en hop, 8 km in de benen.Toen spotte ik een landweggetje naar links. En later nog een. Tja. Dikke kans dat die op elkaar uit kwamen. Een poging waard. En dus liep ik deze keer dat weggetje in. Breed, geschikt voor een traktor. Even later zelfs een paaltje wijzend op een wandelroute. Mooi.

Totdat het gras wel heel hoog werd. En het gras ineens mais werd. Zat ik wel goed?Jawel, want de paaltjes wandelroute wezen me verder in de richting van een omheind weiland met draaihekjes. Appeltje eitje. In dat weiland lieve koetjes. Boe. En in de verte een toch ietwat grotere stier. Duidelijk geen os. Ik liep even door… Je hoort wel eens wat verhalen…

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.