Hardlopen volgens prinses Beatrix

Nu de conditie weer op pijl is dankzij het indoor sporten voor de Xbox360 Kinect én het weer weer fatsoenlijk is, is het ook weer tijd om te gaan hardlopen. Het opnieuw starten gaat verbazingwekkend goed.

Vandaag ben ik voor de vierde keer gegaan. De Samsung S5 met Runkeeper is natuurlijk ook wel een kleine extra stimulans. Binnenkort komt de bijpassende hartslagmeter binnen voor nog effectiever trainen. Komt die studie Bewegingswetenschappen weer van pas.

Op die opleiding komt vaak een anekdote terug over een bezoek van de toenmalige koningin Beatrix. Onderdeel van het vakgebied is ritme. Ritme van lopen, ritmes in je spiercontracties, ritme in jongleren. Je past je beweging vanzelf aan aan je omgeving namelijk. Let maar eens op als je naast iemand loopt, dan ga je vanzelf het zelfde ritme aannemen. Ook op muziek gaat dat rap.

Dat kon een probleem zijn voor een koning of koningin die bij een staatsbezoek worden onthaald met stevige marsmuziek. Probeer dan maar eens elegant en koninklijk te schrijden. Op de vraag hoe zij dat deed, antwoordde ze: ik zorg gewoon dat ik een compleet ander nummer in mijn hoofd heb.

Prima oplossing. Die pik ik graag als reden waarom ik vandaag lekker liep op Monster Magnet en Starsailor in plaats van hippe house. Boxen vol open – ja, ook gewoon op kantoor – en luister even mee voor extra energie:

Tip voor elke hardloper:
De bijbel van Tim Noakes genaamd Lore Of Running.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.