Hart voor jou: videoboodschap op Studio040

Week twee van de ‘social distancing’ al. Of pas. Dat is nog even gissen. Hier is het leren op afstand al goed gestart en ikzelf werk halve in plaats van hele dagen, en thuis. Maar we zijn met z’n vieren, we hebben Netflix, een tuintje, een hometrainer, mogen nog naar buiten en zijn zo in de natuur, allen nog nergens last van of misschien al een milde vorm van corona achter de rug, wie zal het zeggen.

Maar familie- en vriendenbezoekjes zijn ook hier al gemist. Beetje beeldbellen via Whatsapp, Hangouts & Houseparty, dat was het wel. Mijn ouders zijn gelukkig nog wel wat digitaal en te bereiken, kunnen wat rondscharrelen in huis & tuin, maar vele andere ouderen niet. Zeker als men al in een verzorgingshuis of ander type zorginstelling zit. Op slot. Geen bezoek, maar ook geen vermaak. Een van de weinige contacten met de buitenwacht is de beeldbuis.

Studio040 heeft daarvoor nu een actie opgestart: Lees hieronder de oproep en doe mee.

Hart voor Jou!

Studio040 vraagt jouw hulp in de strijd tegen het eenzaamheidsvirus! 

Sinds 19 maart mogen bewoners van zorginstellingen geen bezoek meer ontvangen. De deuren zijn gesloten tot minstens 1 juni. Ze kunnen geen kinderen, kleinkinderen, vrienden of buren meer ontvangen voor een praatje of een kopje koffie. Binnenshuis zijn er geen gezamenlijke activiteiten meer. Het restaurant is gesloten. Er kan geen kaartje meer worden gelegd. Er is geen muziekavond meer. Deze mensen raken door de ingrijpende maar noodzakelijk maatregelen van de overheid in een isolement. En dat geldt ook voor oudere mensen elders in de stad, die ziek zijn, alleen of eenzaam. 

Studio040 wil deze mensen een hart onder de riem steken. Ze het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan. 

Hoe?

Door familie en buurtgenoten op te roepen een videoboodschap van 25 seconden in te spreken op hun telefoon of tablet. Deze moet dan wel horizontaal worden gehouden in verband met het beeldmateriaal. 

Wat?

Doe de groeten, laat een tekening zien of een foto, zing een liedje of zeg gewoon iets liefs! Stuur dan je boodschap naar 

Wij bundelen de boodschappen en zenden ze dagelijks uit op het tv-kanaal van Studio040 zodat eenzame mensen weten dat ze niet alleen staan en dat er aan ze wordt gedacht!  #040Hartvoorjou!

Disclaimer

Met het aanleveren van je video geef je Studio040 toestemming om deze te verspreiden op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.