Hotel Corso: mijn favoriet in Eindhoven

Mijn favoriete cafe & hotel in Eindhoven is niet het Pullman, Blue Collar of Van der Valk. Mijn topper is niet eens meer open. Al jaren geleden sloten de deuren. Net zoals andere panden op de Vestdijk was het in verval. De buren, het oude Arbeidsbureau, zijn daarom zelfs al gesloopt en hebben plaatsgemaakt voor een (tijdelijke) parkeerplaats.

Nu lijkt er gelukkig toch weer wat te gebeuren met het pand van Hotel Corso. De boel wordt gerenoveerd, al mist nog duidelijkheid over het uiteindelijke gebruik. Op zo’n plek kan het haast niet anders dat er wel iets mer horeca in zal komen, hopelijk nog wel in dezelfde stijl als voorheen.

 

Vroeger kende het café gedeelte van Corso namelijk nog zo’n echte dorpscafé sfeer. Perzisch tapijtje op elke tafel. Kleine bakjes pinda’s. Misschien dat ze nog bestaan buiten het centrum, maar van Station Eindhoven tot Strijp-S lijkt alles industrieel.  Plafonds doen we niet meer aan en zelfs een likje verf op het beton of houtwerk is overbodig. Alles lijkt een popup, tijdelijk.

Maar Corso, zo heet mijn favoriete café/hotel, is al jaren dicht. En die herinnering is vast gekleurd.  Zou een café in de stijl van kleedjes op tafel het nog wel kunnen redden in het centrum? Ik kwam er eigenlijk maar één keer per jaar. Met de vrijwilligers van de filmclub, van de middelbare school.

In de grote zaal van het Augustinianum was aan de ene kant een theater, en aan de andere kant een groot doek. Een docent draaide daar een paar maal per jaar een nieuwe film. Een stuk of acht keer genoten we van klassiekers als Die Hard, Die Hard 2, films met Steven Seagal, The Naked Gun 4768, enzovoort.

Als vrijwilliger zette je stoelen klaar en ruimde je op. Je kon je daarvoor niet aanmelden, maar werd gevraagd. In ruil voor je hulp zat je op het podium van de theaterkant en dat was natuurlijk supervet. Ook gingen we eenmaal per jaar naar een échte film. Plus eten bij de McDonalds vooraf en achteraf een cola in, jawel, hotel Corso. Zou die traditie nog bestaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.