Idee: Hang jij nog wel eens aan de lamp?

Stel, je hebt een feestje. Het is kerstmis, of nieuwjaar. Maar het kan natuurlijk ook je verjaardag zijn, dat is ook eens per jaar bij de meeste mensen. Zo’n feestje kan wel eens laat worden. Biertje op, of als je al wat meer edities van het jaarlijks feestje hebt gehad, een wijntje, en er wordt gedanst. Wow.

Dat kan beter. Dat was vroeger altijd beter!

Tenminste, als je de films moet geloven. Van die wilde feestje in grote hoge balzalen. Iedereen in smoking op de vrouwen na. Die moesten onder invloed van teveel champagne natuurlijk weer anders zijn en een jurk aan. Enfin, iedereen kon in elk geval zichzelf zijn en ging los.

En het wachten was op het moment dat iemand de lucht in ging. Vanaf een stapel stoelen hop, zo de kroonluchter in. Wohoo! En aan die lamp zwierde hij zo heen en weer, dwars door de zaal, boven het publiek. Die vrouwen balen natuurlijk, want met een jurk is dat niet echt bon ton.

En nu is het de 21ste eeuw. Geen kroonluchters meer te bekennen. Niet in ons huis. Niet in de huizen van onze vrienden. Zelfs niet meer in de kroeg. Vast allemaal naar beneden gedonderd na jaren van misbruik als megaschommel door onze opa’s en oma’s. Vroeger was alles beter.

Als ik dan zo in de kamer kijk, hangt er een balkje met spotjes in de keuken en een industrieel ogende lamp boven de tafel. En die zitten met een poepig haakje vast aan een plastic doosje in het plafond. Niet echt iets waar ik met mijn 75 kilo aan kan gaan hangen. Maar beeld je eens in:

Het is feest. Je verjaardag. Stoelen en tafels aan de kant, muziekje aan en iedereen gaat los. Althans, dat hoop je. Blijkt iedereen wat knullig rond de statafel te blijven hangen. Gelukkig ben je voorbereid: je had wat briljants op het Internets gelezen. Iets met een lamp…

Je zet de muziek nog wat harder en hop: je springt omhoog en hangt aan de lamp. Iedereen kijkt verbaasd en verwacht natuurlijk dat het ding met weinig kabaal (want: plastic) naar beneden komt. Niet dus. Je hangt er nog steeds en het ding begint zelfs rondjes te draaien.

Briljant toch? Effe naar de bouwmarkt, bijna oudjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.