Ja, ik red Sjaak de kantoorplant

Kantoorplanten. Onderschat ze niet, het zijn taaie wezentjes. Als die konden praten… Toch worden ze genegeerd en vervloekt, als waren het de katten van de buren. Dus als je er een weggemoffeld ziet, red Sjaak!

Red Sjaak de kantoorplant. Inderdaad. Enkele jaren terug domineerde Sjaak het internets. Sjaak was ooit een zielig plantje, op sterven na dood. Hij werd gelukkig op tijd gevonden en gered. Sjaak kreeg veel vrienden die vonden dat hij moest blijven en haalde vaak het nieuws.

Sjaak werd een symbool. Een held voor al die kantoorplanten die leefden op koffie en TL-licht. Hij kreeg zelfs een eigen website. Nou, als plant heb je het dan gemaakt. Zeker weten. Dan ben je deel van de canon des kantoorplant.

En toen zag ik deze plant staan. In een duistere gang, zonder eigenaar of afzender. En ik dacht aan Sjaak, de Kantoorplant en waar hij voor stond. Vanaf nu staat deze Sjaak dus naast mijn bureau op de vensterbank. Water bijgevuld en eens opzoeken wat voor medische zorg deze plant nodig heeft. Moeten zijn verdorde bladeren geamputeerd worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.