Klein geluk: op de koffie bij ons moeder

Waar word jij gelukkig van en kun je dat delen?

Nou, koffie. En wat babbelen.

Dus ik stuurde een DM op Twitter naar @CoachSander of hij ook zin had om koffie uit te delen tijdens de Geluksroute Eindhoven, want ik weet twee dingen van hem: Die houdt ook van koffie en van dialoog.

Het exacte bericht was overigens niet veel meer dan dit:

“Waar worden wij gelukkig van? Koffie. Mensen. Dialoog. Samen met thermoskan koffie ergens op de geluksroute gaan zitten?”

Het duurde een hele lange tijd voordat Sander reageerde, minstens een half uur. Twee koppen koffie later reageerde hij gelukkig heel enthousiast en de volgende avond zijn we bij Café Frits koffie gaan drinken. Nouja, Ik een witbier en hij een muntthee, maar het gaat om het idee.

We zijn gaan nadenken over de essentie van het koffie drinken, over de vraag “Waar word jij gelukkig van en kun je dat delen” en hoe we dat simpel en doeltreffend konden houden. Dus ons geluk delen – koffie – en daarvoor in ruil een dialoog. We gingen op zoek naar een locatie. Een parkje, in een kroeg, of juist buiten, en ineens kwamen we uit bij Ons Moeder.

Ons Moeder is een beeld op de hoek Bergstraat en Kleine Berg. Ik heb de sokkel met de teksten van columnist Ruud Groen een keer eerder op de foto gezet toen ze een mooie ketting om had. Enfin, ons aandeel in de Geluksroute Eindhoven was geboren: Kop Koffie bij Ons Moeder.

Kom langs op zaterdag 8 juni bij Ons Moeder!

Aanstaande zaterdag, 8 juni, zitten Sander en ik bij Ons Moeder. Tussen 10 uur ’s ochtends en vier uur ’s middags ben je welkom. Twitter gezellig mee met de hashtag #KKOM (Kop Koffie bij Ons Moeder) of plaats de foto’s op Facebook.com/onsmoeder040

We hebben onze activiteit als volgt omschreven:
Geluk is hete koffie en een goed gesprek: we nodigen je uit bij ‘Ons Moeder’ voor een kop koffie tijdens de Geluksroute Eindhoven.In ruil daarvoor gaan we de dialoog met je aan. Dialoog: iets anders dan een debat, iets anders dan een discussie en niet zomaar ‘kaffee klatsch’… De dialoog doen we volgens de 4 stappen van de Dialoog Methodiek: Kennismaken, Ervaring Delen, Dromen en Doen. Kom langs en ervaar de Geluksroute Dialoog!

Als toefje op de taart heeft #P als verrassing kleine oatmealcookies gebakken. Zolang de voorraad strekt! Lees ook de blog van Sander over Kop Koffie bij Ons Moeder. Rest nog maar een vraag: 

Kom je ook langs voor een kop lekkere koffie en een goede dialoog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.