Knor wint een Leica

December is een vrolijke maand. Zeker afgelopen jaar, waarbij ik wel een heel mooi cadeau kreeg. Ik deed namelijk mee met een wedstrijd van Machina magazine en… Won deze Leica Camera C-Lux, met dank aan importeur Transcontinenta Benelux!

De opdracht voor de wedstrijd: Maak een foto over ‘leven in een digitale wereld’. Dat werd deze foto van Knor, de knuffel van Saar. Zelfs Knor zit verborgen achter een schermpje, koptelefoon op, pootjes omhoog op de bank. Meer details: daarvoor moet je het blad maar even lezen.

Hoe de camera bevalt, dat merk je vanzelf aan de hand van de foto’s hier. Geen truukjes met Instagram filters meer om een foto toch artifarty te maken. De eerste foto’s zijn al gemaakt zoals je ziet in de blog over Museum Boijmans & de Kunsthal: Hoewel ik wel bekend ben met gebruik van instellingen en door de analoge hobby soms zelfs nog handmatig scherp stel, heb ik nu nog even genoten van de automagische stand van de camera.

De volgende stap… stappen: Burst & bracket gebruiken, post-focus, even wennen aan de camera zelf en de grenzen opzoeken, de bijhorende app, maar ook vaker schieten in RAW-formaat en gebruik maken van Lightroom… Ik gebruik nu nog steeds Picasa voor het sorteren van de foto’s, dat kan natuurlijk echt niet meer. Aan de zelfstudie dus.

Gelukkig helpt het weer weer wat mee, na de druilerige dagen tot dit weekend. Zon & ijs levert al een mooie sfeer op. Een kleine, maar brede selectie van de experimenten tot zover, van kleur tot zwart wit, van natuur tot structuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.