Made by Zwarte Piet

Als er geen tekeningen in de schoen zitten, vindt Sinterklaas dat erg jammer. Hij houdt van tekeningen, gemaakt door kinderhandjes. Dat is de enige reden dat baardmans elk jaar het warme Spanje verlaat om met een roestige muffe aftandse sleepboot naar Nederland af te zakken.

Want die kindertekeningen, het is ook niet dat hij ze mooi vindt. Ach, mooi, mooi, dat is een kwestie van smaak, maar Hans Teeuwen sprak de woorden die elkaar van half november tot 5 december door het hoofd van Sinterklaas zweven:

Maar met een paar eeuwen levenservaring onder de mijter heeft Sint daar wel iets op gevonden: hulpjes. Maffe wezens: de Zwarte Pieten. De Hollanders vinden ze ge-wel-dig! En die Pieten kunnen ook alles maken. Ze smijten die keiharde pepernoten gewoon hop, het publiek in. Graaiende kinderhandjes in het natte gras met hier en daar wat hondenstront. En maar smikkelen.

Zolang ze belangrijkste taak maar niet vergeten: kindertekeningen scoren! Handschoenen aanhouden om er zuinig mee om te gaan. Liefst netjes opgerold, zodat er minder kreukels inzitten. Opvouwen is doodzonde. Maakt ze onverkoopbaar. Sint zet er snel in het kasteel een krabbel onder en dumpt ze de rest van het jaar via diverse veilingsites als echte kunst. Gaat al jaren goed!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tenzij de kinderen een avondje overslaan. Geen schoen gezet met een tekening erin. Zwarte Piet voor niets de voordeur lopen flipperen met alle risico van dien. Maar dit jaar laat Piet het er niet bij zitten. Als die vrolijke kindertekeningen al zoveel geld waard zijn, wat zouden zijn tekeningen waard zijn? Compleet met handgeschreven tekst? Piet maakt deze tekeningen ook in opdracht. Voor €25,- heb je een op maat gemaakte tekening, A4-formaat, in de bus. Bestellen kan via de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.