Meneer Frits moet op de markt blijven!

Het Eindhovens Dagblad heeft de brief van een lezer opgepikt waarin opgeroepen wordt het standbeeld van meneer Frits een andere plek te geven. Namelijk voor de lichttoren, waar tot voor kort het lampenmaakstertje stond. Ik ben het eens dat meneer Frits beter geplaatst kan worden, maar oneens dat dat een verplaatsing naar het plekje voor de lichttoren moet betekenen. 

Die plek is niet optimaal, zoals de briefschrijver suggereert. Het is klein, en geen plein. Druk tweebaans autoverkeer en iedereen met haast. Nog los van de reclame druppel die daar staat. Het is vol. Nee, als het gaat om tussen de mensen staan en in het zicht, is de markt toch zeker een van de betere plekken.
Denk aan het winkelend publiek wat er voorbij struint. Dat heeft meneer Frits ook nog wat fotomomenten! En de terrasjes op de markt, die – wanneer de lente dan toch gaat beginnen – volstromen en meneer Frits vergezellen.
Dat meneer Frits wat beter in het zicht kan staan, dat is een ander verhaal. Vrijstaand, op een mooie sokkel, dat lijkt me veel beter. Mooi voorbeeld is Rembrandt op het Rembrandtplein. Dat meneer Frits soms uit het zicht is bij enkele evenementen is inderdaad jammer. Dat is toch wel op te lossen door de tenten anders te plaatsen en meneer Frits centraal te stellen? Over hoeveel dagen praten we eigenlijk?
Juist ín de genoemde carnavalstent bijvoorbeeld. Of als er een podium is deze naast meneer Frits te plaatsen, en niet ervoor of aan de andere kant. Daarmee geef je meneer Frits een mooie plek en eer, niet door hem weg te drukken langs een haastig kruispunt.

2 thoughts on “Meneer Frits moet op de markt blijven!

    1. Tja, duiven, die houden zich niet aan onze regels. Ook op Strijp-S zul je ze vinden. Als rotsvogels voelen ze zich daar ook zeker thuis, tussen onze man-made kliffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.