Ontdek cultuur met We Are Public: nu ook in Brabant

Althans, als er snel 2000 deelnemers zijn gevonden. Dat lijkt mij wel een haalbare kaart met wat je er voor krijgt! De We Are Public kaart kost namelijk €15,- per maand en werd gisteren op STRP gelanceerd. Voor dat bedrag krijg je een aantal gratis te bezoeken voorstellingen, de belofte is dat dat er zeker 75 per maand zijn. Met de Brabantse editie kun je vooralsnog rekenen op een uitje in de vijf grote steden van Brabant. Naast Eindhoven zijn dat Den Bosch, Breda, Helmond en Tilburg. In mijn stadje staan het Parktheater, de Effenaar, TAC, het Muziekgebouw, Natlab & het Van Abbemuseum al op het lijstje.

Ook het Speelhuis in Helmond en 013 in Tilburg doen mee en nog meer. Daarnaast kun je ook in Den Haag en Amsterdam terecht waar We Are Public al langer loopt. Maar of je daar veel gebruik van gaat maken is de vraag. Om het een addertje onder het gras te noemen, dat gaat me te ver, er zitten wel wat voorwaarden aan. Die overigens geheel logisch zijn: Je kunt niet naar alle voorstellingen van de deelnemende podia, musea en instellingen, maar naar een selectie. Wil je ergens heen, dan is het standaard recept dat je een kaartje kunt halen op de dag zelf, zodra de kassa open is.

Lijkt mij een prima ruil voor slechts €15 euro en het doel om vollere zalen te krijgen. Wil je echt ergens heen, dan koop je vooraf gewoon een regulier kaartje. Met je We Are Public pas kun je juist gaan ontdekken. Je kijkt wat er op je vrije avond aangeboden wordt, en dikke kans dat je naar binnen kunt. Overigens zijn er ook andere aanbiedingen waarbij je wel kunt reserveren of gewoon naar binnen kunt. Zoals gisteren een bezoek aan STRP. Heb je alweer een maand direct terug verdiend.

Juist omdat het heel Hollands toch al betaald is, ga je ook naar voorstellingen die je anders niet zo snel zou bezoeken. Ikzelf zie me nu ook wel eens naar klassiek gaan in het Eindhovense muziekgebouw. Of theater in Natlab. Ballet in Parktheater. Dat zou ik anders toch niet zo snel doen. En dat is ook een doel van We Are Public, mensen meer/weer cultuur laten ontdekken. Hier thuis wordt het straks nog wel een dingetje. Want last minute betekent geen oppas meer kunnen regelen. Dus wie gaat er, en met wie? Dat zullen toch wel een aantal solo-bezoekjes worden.

Tenzij jij je ook snel inschrijft. Laat dat weten via de comments. Of via Twitter of Whatsapp: als de Eindhovense We Are Public crew zullen we elkaar vast snel vinden. Wie bedenkt een goede hashtag?

Sluit je ook aan bij We Are Public Brabant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.