Onze scriptie “Iets met inwoners” over citybranding: 8!

Afgelopen woensdag was het zover: de afstudeerzitting. Tegenover ons drie assessoren en tussen hen en ons drietal lag de scriptie en een formulier. Na ruim een uur stond daar het mooie cijfer 8 op! Aanstaande vrijdag is de diploma uitreiking, maar de vlag hangt uiteraard allang. Alle onderdelen heb ik immers afgerond. En dat is toch best iets om trots op te zijn!

Want dat betekent dus dat ik precies in vier jaar tijd de studie heb afgerond. Een deeltijd studie, dus náást het werk. In het begin vijf dagen werk per week, later vier. Maar die extra dag werd al snel opgevuld met iets anders dan studie: Roos werd twee en een half jaar geleden geboren. En Saar bijna een jaar geleden. Nog meer drukte: we zijn verhuisd, drukte op het werk tijdens een aanbesteding, wisselen van baan. 

Dat maakt die vier jaar alleen maar mooier. En de cijfers? Een mooie mix van A’s, B’s & C’s, ongeveer in dezelfde verhouding. En dus als toetje een 8 voor de scriptie die ik samen met Esther en Ingrid heb uitgevoerd. Onderwerp is citybranding: het gaat dieper in op wat het nu is en de aanpak voor een gemeente (zoals Best). We gaan in op andere manieren van planning dan middelen-doel, verwachtingsmanagement en het samenkomen van PR & marketing.

Een hele mond vol en je snapt dat het nog wel even wat inspanning kostte. Ik denk dat de scriptie in elk geval een mooie bekroning is op de afgelopen vier jaar. Er zit van zoveel invalshoeken op communicatie wel iets in verbonden, zoveel visies en gedachten die we toch eigen hebben gemaakt. Zodra de gemeente Best akkoord is – vandaar ook geen echte samenvatting hier –  komt de scriptie uiteraard online te staan. 

Zo.

Dus nu eerst een biertje. Binnenkort een klein feestje, meteen ook voor mijn verjaardag, die van Manon… En nog een housewarming. Want ook dat soort dingen zijn de afgelopen vier jaar vaak erbij ingeschoten. Spontaan de stad in of op bezoek, dat zat er niet in. Zelfs verjaardagen moesten eraan geloven. En nu is het tijd om dat in te halen.

Manon, ouders, Esther, Ingrid en alle anderen in mijn omgeving: bedankt voor het engelengeduld, de hulp en gewoon het-er-zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.