Paniek op school: Kikker in je bil!

Woensdagochtend. Het paasweekend zit er weer op, dit was de eerste dag van deze week dat Roos weer naar school gaat. We zijn net op tijd, het is toch wat haasten na een paar dagen vakantie.

Meer voor mij en Manon dan voor de kinderen, die staan wel om zeven uur naast ons bed. Als het aan hun ligt om half zeven trouwens. De rimpels op mijn voorhoofd voorkomen dat blijkbaar. Nog wel. Het is vijf voor half negen, ik kom aan op het schoolplein. Roos springt uit de bak van de bakfiets, dolblij om haar vriendinnetjes op het schoolplein weer te zien.

Zodra we door de poort lopen, rent ze naar de deur. Er staan veel mensen naar binnen te kijken. De kinderen hebben grote lol, de moeders staan met de hand voor de mond en de vaders lachen wat. Roos komt snel terug lopen om mij te halen.

“Papa, papa, kikkers!”

Kikkers? De hele school zit vol kikkers. Ik zie ze springen door de gang. De juf van Roos rent heen en weer met een vlindernetje, de concierce staat midden in de hal met een emmer. Ah! Een dikke maand eerder hadden ze kikkervisjes gevangen en in een bak in de klas gehouden. En die waren nét tijdens dit lange weekend van kikkervisje naar kikker gemetamorfeerd en de bak uitgesprongen!

Zou leuk zijn he? Feit is dat er in de klas inderdaad een bak kikkervisjes staat. En dat worden ooit kikkers… Maar wanneer? En springen ze dan hop, zo de klas in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.