Park Hilaria: Verliefd op Freek Vonk

Ik moest naar de kapper en de diva’s wilden naar de kermis, dus dat was een mooie besteding van deze vrijdagmiddag in de vakantie. De kermis heet in Eindhoven trouwens geen kermis meer. Op een paar wijkkermissen (op sterven na dood) na, is alles in deze stad gebundeld in Park Hilaria. Daarvoor is het eerste stuk van de Kennedylaan vanaf het Station Eindhoven naast de TU/e afgezet. Op deze brede boulevard staan aan de zijkanten alle grote en kleine attracties, op de middenberm de horeca. Elke avond feest, met aan het begin een plein voor de Hollandse hits. De DJ’s zijn trouwens dit jaar helemaal verdwenen…

Park Hilaria - Larie de Kanarie Freek Vonk

De eerste jaren van Park Hilaria waren deze uiteindes, in elk geval de kant aan het centrum van Eindhoven, grote blikvangers. Echte toegangspoorten. Daar is nu weinig meer van over. Een ding is echter wel gebleven: Larie de Kanarie. We liepen net langs zijn vogelnest toen een kleine voorstelling begon. En dat blijkt dan toch weer meer magie voor ze te hebben dan de gokkasten en schiettenten. De actrices haakten dan ook goed in op wat de kids hot vinden: ze waren beiden verliefd op Freek Vonk. En Larie was hopelijk hun ingang voor een kennismaking met deze populaire bioloog. Aan het einde dan ook het verzoek om een foto te maken met Larie, de twee dames en de kinderen en deze op te sturen, bij deze!

Roos & Saar mochten uiteraard ook nog ergens in. Het spookhuis of de achtbaan ‘Mighty Mouse’ werd niet door beiden gewaardeerd, maar waar ze beiden tweemaal in wilden: De Sjimmy. Lekker ouderwets, die stond vroeger al op de kermis in Geldrop. Of zouden ze dat vooral leuk vinden omdat ze dat bewegend huis kennen van Toverland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.