Philips EnergyUp HF3430 Energielamp – videoreview

Na drie weken de EnergyUp lamp getest te hebben is het tijd voor een video. Ik had vooraf even gevraagd of er mensen nog bijzondere vragen hadden om daarin te beantwoorden. Dat werd een vraag over bestrijden van de after lunchdip, of het werkt en een heel belangrijke vraag: of je er knapper van wordt. Enfin, filmpje!

Mijn keuze voor deze variant met alleen blauw licht, in plaats van de grotere met wit licht, was snel gemaakt vanwege het formaat. Dat bleek een goede keuze. Ik wilde hem vooral gebruiken om sneller op tempo te komen in de ochtend. En dan is een apparaat wat past op ’t aanrecht bij het klaarmaken van het ontbijt, en snel op te pakken is om op de tafel te zetten ideaal. Daarmee is de lamp erg snel opgenomen in de dagelijkse routine: ik heb in de afgelopen paar weken nog geen dag overgeslagen. Elke ochtend staat hij de aanbevolen 20 minuten aan voor mij, vervolgens in gebruik door Manon.

Of hij me echt wakker maakt of beter laat presteren in de ochtend vind ik toch nog lastig om te zeggen. Feit is wel dat ik me er goed bij voel. Ik voel in elk geval dat mijn ogen eerder echt open lijken te zijn, iets alerter. Zoals gezegd zit de lamp al in ’t ochtendritueel. En maakt me daarmee ook bewuster van dat ritueel, maar is ook van invloed op de rest van de dag: wanneer pak ik koffie? Is het echt nodig? Het maakt wat bewuster, hopelijk blijft ook dat effect lang behouden!

Het apparaat is erg compact, zelfs kleiner dan ik vooraf had verwacht. Aan de voorzijde zitten twee tip-toetsen om het licht in vijf stappen te dimmen. Aan de zijkant zit een button om hem aan te zetten. Deze is ietwat verstopt. Ook zie je op de voorzijde een minimalistische timer: een streepje verschijnt bij elke 10 minuten gebruik, een rood lichtje als de batterij bijna leeg is. Opladen doe je met een losse lader die aan de achterkant erin gaat. Deze oplader past overigens niet in het meegeleverde reishoesje. Wij gebruiken hem met z’n twee, wat betekent dat de lamp elke twee, drie dagen toch opgeladen moet worden.

Naast de lamp is er ook een app beschikbaar. Deze heeft een stappenplan om je behoefte te analyseren en vervolgens ook reminders te sturen. Dat stappenplan heeft een aantal vragen wat mij toch een bevestiging gaf dat ik niet zo’n ochtendmens was. De app kan vervolgens reminders geven in de ochtend met een timer, en meet met een vraag je alertheid. Deze toepassing lijkt op mijn android niet zo goed te werken: de herinneringen komen niet door.

Het blauwe licht is even wennen, maar na drie dagen had ik hem zelfs alweer op de gemiddelde stand gezet. Voor de buren was het even schrikken: een smurf voor het keukenraam. Lampen voor lichttherapie kent men wel, maar met blauw en het compacte formaat is het eigenlijk weer top. Men was al snel nieuwsgierig. Ik heb hem ook meegenomen naar kantoor voor de after dinner dip, maar daar zet je hem toch niet zo makkelijk aan. Men vindt het toch nog wat vreemd.

Maar het antwoord de belangrijkste vraag van mijn broertje, of ik er knapper van word:

Ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.