Regenton: net een groot paasei

Je ziet hem haast niet staan, maar hij staat er echt, verstopt als een reusachtig paasei: een regenton van 220 liter. In de winkel bleek dat er maar één maat was, in de kleur groen of grijs. En groot. Het werd de groene regenton en ik was te lui om naar een andere winkel te gaan. Netjes in de hoek gezet, verstopt achter een hortensia en aangesloten op de regenpijp. Zie jij hem?

Regenton

Overigens lijkt 220 liter veel, maar het zijn maar een 11 gieters. In de zomer kan dat rap gaan bij het water geven van de plantjes. Bovendien helpt het ook om de eerste hoosbui op te vangen. Onze tuin lijkt haast een zeldzaamheid met veel gras en maar een klein terras. Steeds meer tuinen zijn echter helemaal bestraat en dat geeft problemen. Niet alleen is groen veel mooier, fijner en beterder, maar het regent immers vaker hard en veel en dat water kan nergens meer heen. Daarom is er Operatie Steenbreek: een oproep weer een klein gazonnetje of border aan te leggen. Met een filmpje. Wat toch echt uit 2015 is, niet 1985. De uitleg is echter prima.

Het is natuurlijk ook goed voor de portemonnee. Een liter drinkwater kost immers al snel € 0,0015. Een volle regenton is dus 220 * 0,0015 = 33 eurocent waard. Mijn tonnetje kostte een 35 euro en een pijnlijke vinger omdat ik uiteraard wat verkeerd deed bij het installeren. Geen bloed overigens.

Maar die €35,- heb ik dus zo terugverdiend.
Met 35 / 0,33 = ongeveer 106 volle regentonnen.
Met 106 * 11 = 1167 gieters.

1167 gietertjes water. Dus….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.