Scoren tegen Crouch en hop, het zwembad in

De man had een klein buikje. Hij viel een beetje uit de toon met de andere deelnemers, allemaal jonge mensen die uit een H&M folder leken te zijn geknipt. De presentator van de show stond al met ze in het blauwe zwembad en wees hem op de deur die naar de kleedkamers leidde.

Hij ging naar binnen en klom de trap op. Hoger en hoger. Vervolgens kwam hij in een kleedkamer. Deze was bezet en lag vol kleren. Die andere deelnemers hadden deze al in bezit genomen. Nog een deur verder was een kamer vrij. Mooie kamer hoor, compleet met hoogpolig tapijt en tweepersoons boxspring. Maar goed, hij hoefde alleen om te kleden.

Hij maakte zijn koffer open en spreidde zijn kleren uit over het bed. Sokken, korte broek, enzovoort. Even tellen, ja, ik heb alles dubbel, want een set kleren wordt straks nat. Omkleden maar en klaar voor de sprong! Toch wel spannend zo voor TV. Hij keek uit het raam en zag dat het zwembad wel erg ver weg was voor een sprong. Dat haalde hij nooit. De andere deelnemers lagen ondertussen een beetje te dobberen in de zon. Hij keek omhoog, ah, daarboven is nog meer. Hij moest nog hoger.

Pool

Hij ging weer een trap op. Deur open… oeps. De regiekamer. Veel TV’s en een man achter de knoppen. Nóg hoger dus. Hij kwam een soort blue room binnen. Links een enorme TV met daarop een voetbalwedstrijd. Rechtdoor nog een kamer met een pooltafel. Op een kleine tafel voor zijn neus lag de afstandsbediening. 

En ineens stond hij op het voetbalveld met een zwart wit gestreept shirt aan. Verwarring bij de keeper en… Goal! De voetballers keken elkaar aan, maar de scheidsrechter telde ‘m en floot dat er weer doorgespeeld moest worden. Op zijn shirt een badge van een wedstrijd Willem II – PSV en nog veel meer logo’s. Ook die van de KNVB.

Ondertussen rende hij op Frank Lambard af, die overigens erg veel weg had van Peter Crouch en een rood shirt aanhad. Een flinke duw later had hij de bal, en knalde hem richting de goal. Ook dat schot ging erin en hij rende snel het veld af richting de horizon. De commentator wist al te melden dat er een onderzoek kwam naar deze vreemde gang van zaken.

De man kwam uiteindelijk bij de rand van de springplank aan. Beneden wachtten de presentator en de overige deelnemers al op zijn sprong. Ook de man uit het regiehok was er. Hij had zich net bedacht dat hij de man met het buikje eerder had gezien, op het vliegveld. Genoeg reden om hem te komen aanmoedigen, vanuit een hoek van het zwembad.

En deze droom betekent…

De sprong heb ik helaas niet meer mogen dromen, ik werd wakker. Wel met deze droom nog goed op mijn netvlies. Snel de details opgeschreven en nu geblogd. Want zo’n uitgebreide droom, daar zit vast een hogere betekenis achter. De afgelopen dagen heb ik geen zwembad of voetbal gezien… 

Wat staat me deze week te wachten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.