Speltip: Kakel Spektakel

Kakel Spektakel

De Kruidvat is een drogist…. Maar wel eentje met naast de beautyproducten, tandenborstels, luiers en shampoo’s een flink aantal schappen met andere snuisterijen. Mijn zwak: het speelgoed. Gelukkig heb ik dan ook twee diva’s van 7 & 9 die veel genieten van papa’s guilty pleasure. Daarnaast is de Kruidvat ook nog eens een voordeeldrogist, wat betekent dat er vaak wat in de aanbieding is. Zoals het spel Kakel Spektakel van Goliath. Van €19,99 voor €4,99. En met wat punten van je bonuskaart aldaar nog een euro goedkoper.  Kan niet veel zijn, zou je denken. Een plastic kip waar een hond graag mee speelt en een doosje kaarten.

Roos en Saar testen de kip van Kakel SpektakelThink again.

Met dat zachte prijsje kon ik het niet laten liggen. En zo zaten we op de eerste mooie lentedag van 2017 in Baron zijn Hof bij Kasteel Geldrop met een plastic kip te spelen. Kinderen in een deuk en wijzelf ook. Het spel bestaat niet meer uit een setje kaarten, een dobbelsteen, een zandloper en die piepende kip. In twee teams van elk minimaal twee personen ga je aan de slag. Het ene teamlid gooit de dobbelsteen, de ander pakt een kaartje en probeert het woord met dat nummer uit te beelden. Met de kip.

In principe per woord 10 seconden de tijd. Woord niet geraden Dan mag het andere team een enkel gokje wagen. En door. Wijzelf lieten de zandloper links liggen en lieten de kinderen gewoon zelf het eerste woord wat ze echt kenden uitbeelden, dat ging prima. Enfin, test het zelf. Wat beeld Manon hier uit? Ik hoor het graag in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.