Vier mans koffiezetapparaat

Een foto. Van een koffieapparaat. Niet heel bijzonder, tot je daadwerkelijk de foto bekijkt. Want dat is dus een foto van een schaalmodel van een heel bijzondere koffiezetter.

Dit apparaat kan alleen fatsoenlijke koffie produceren als je met vier man samenwerkt. En dat is tof. Deze installatie stond bij Sectie C tijdens de Dutch Design Week 2012. De maker Remy van Zandbergen omschrijft het project als volgt:

Koffiemachine - Remy van Zandbergen
Koffiemachine – Remy van Zandbergen

‘Samen koffie drinken, samen koffie maken.’

Ik ken niet de verdere gedachten van Remy over een verdere uitwerking tot bruikbaar product hierachter, maar wel de mijne: gaaf concept. Waar zijn de babbels op kantoor? En waar vinden vaak de meeste creatieve processen plaats, worden samenwerkingen beklonken en ideeën uitgewisseld? Juist. De koffiehoek.

Met zo’n apparaat – goed, iets simpeler mag ook wel – dwing je mensen op een leuke manier samen te werken. Alleen in teamverband kun je zorgen voor koffie. Een soort personeelsuitje op kantoor, elke dag weer. En meteen wat lichaamsbeweging voor diegene die als laatste kwam, want die mag natuurlijk op de fiets voor de energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.