Vliegenkarkasjes en powertools

Als je een keer niet aan het stofzuigen toekomt, heb je zoveel meer eer van je werk de volgende dag. Het is makkelijker. Leuker.

Bijvoorbeeld, je hebt wat om je op te richten. De spinnenwebben zijn duidelijk, je ziet ze zo hangen. De spinnetjes vastgeketend aan de muur als milieuactivist aan een kerntransport. De uitgezogen vliegenlijfjes als kleine schatkistjes. Jijzelf met je felgekleurde stofzuiger als de Kraken die de Black Pearl gaat enteren.

De zuigmond naar het web en …. prrrrrrr…. de vliegenkarkasjes hoor je ratelen door de buis. Dat geluid van die beestjes, van zand, stukken graniet en brokken meteoriet die door de buis vliegen maakt het stofzuigen leuk. Een beetje powercleaning. Tim de Toolman Taylor.

En dan wil je niet een vaag geluid horen en een stofzuiger hebben die niet eens meer een veertje weg kan krijgen. Wat de onze deed na zes jaar. Ik greep mijn kans toen er een aanbieding voor een hypermoderne powertool voorbij kwam. Grijs met gifgroene accenten. Geen zak, maar een ronddraaiend ding. Turbine. Turrrrrrrbine. Beetje Amerikaans uitspreken graag.

Het opgezogen vuil gaat ook ronddraaien in de opvangbak. De tip is dan ook niet rustig te beginnen met de vloer, maar eerst zo’n spinnenschat op te zuigen. Als je even als een gemeentewerker leunt op de stang hoor je nog steeds het magische geratel van keverschildjes. Wauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.