Volgeladen auto op weg naar Knokke… de garage

Op weg… toch niet. Een stotterende auto en het werd van kwaad tot erger. Schokkend reden we op de rondweg. Eigenlijk op weg naar Knokke, maar dit werd ´m niet. Even later stonden we met een volgeladen auto bij de garage.

De Skoda-dealer luisterde naar het verhaal en de motor. Hij had wel een idee wat het kon zijn, maar zeker weten wist hij pas na het uitlezen in de garage. Als hij gelijk had, waren we met een uur weer op pad. Met pech zou de auto toch daar moeten blijven.En dus zaten Saar en Roos een limonade te slurpen en ik en Manon aan een koffie. Pal naast de nieuwe Skoda Rapid. Ook een Octavia, maar de Rapid past toch wat meer bij ons. Zoveel rijden we ook weer niet, bij wijze de helft van de jaarlijkse kilometers worden gereden tijdens de vakantie. Knokke inbegrepen.

VROEM VROEM PRUTTEL VROEM.

Geluiden uit de garage, vrijwel identiek aan de geluiden van Roos en Saar die op twee trapauto’s langs de balie reden. En ik op wacht bij de Octavia & Rapid. Niet daartegenaan. Niet botsen. Nee. Dat ging gelukkig goed. Manon ondertussen een vriendin bellen om eventueel een auto te lenen, mocht huren via de garage niet mogelijk zijn.

En ineens was daar de dealer weer. Met een pen en papiertje, voor akkoord op de reparatie. Hij had gelijk, het was iets simpels. Of toch niet eigenlijk. Of weet jij wat een bobine is? Wel zo simpel dat na de diagnose dat ding redelijk snel vervangen was en we zonder zorgen naar Knokke konden rijden. Skoda Schenkels, bedankt voor de snelle service! Weekendje Knokke ging door!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.