Weekje meekijken met een Eindhovenaar

040datzijnwij is een Twitteraccount waarop iedere week een andere Eindhovense twitteraar aan het woord is over wat hij/zij in die week beleeft en meemaakt in relatie tot de stad en omgeving. Deze week mocht ik, als tweede nadat Juf040 de spits heeft afgebeten.

Het idee is geïnspireerd op het voorbeeld uit Zweden. Sander Vrugt van Keulen en Lianne Koops hebben het voor Eindhoven opgezet. Hun gedachten over 040datzijnwij volgens de site:

Zo geeft het volgen van dat account na een tijdje een steeds completer beeld van wat er allemaal in en rond Eindhoven gebeurt. Leuk voor Eindhovenaren en niet-Eindhovenaren, telkens een andere kijk op het leven in en om Eindhoven!

Mijn tweets en foto’s van deze week zijn online terug te lezen, ik heb een mix gemaakt van inderdaad, hoe mijn dagelijks leven eruit ziet en wat me opvalt in de stad. Expres een paar maal een andere route van huis naar het Evoluon genomen en onderweg foto’s genomen van wat me opviel. 

Er is zoveel te vertellen en te zien eigenlijk. Natuurlijk zijn er de bekende gebouwen zoals Lichttoren, op Strijp-S, het Evoluon, de musea als DAFVan Abbe & Philips Museum, maar wat me echt opviel – nu bewust – zijn juist de bijzondere huisjes rond de binnenstad. 


Zoals deze huisjes in de Dommelhoefstraat. Voor het eerst gezien, omdat ik die straat in dook om te schuilen voor een plotselinge regenbui. 

#stickermeisje

Of het mysterieuze stickermeisje, wat ik al vaker had gezien en me nu nog vaker opviel. Eindhoven is ook stickerstad. Het Lempke is bekend, maar zij springt er toch ook wel uit. Dat viel meer mensen op en een speurtocht naar de achtergrond was geboren. Eindhoven social media stad, met wel degelijk een sterke connectie met wat we offline zien.

Rustenburgstraat Eindhoven

Ik hoop jullie ook weer wat andere plekken uit onze mooie stad te hebben kunnen tonen. Zoniet: schrijf je in en wie weet krijg jij de kans om het beter te doen! 😉

Deze maandag om 12 uur droeg ik het stokje weer over. Aan Mary Fiers, zodat ook zij als toerist in eigen stad kan genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.