Wie herinnert zich nog het touwtje trekken op de kermis?

Al die lampjes! Alle kleuren van de regenboog! En voordat je ze zag, hoorde je de muziek al, vaak onderbroken door een stem. Zwieren zwaaien rondjes draaien! Na een ritje in de draaimolen op naar het touwtje trekken…

En dat was spannend! Je mocht aan een paar touwtjes trekken, heel voorzichtig. Je wist niet wat voor leuke prijs eraan verbonden zat. Een vliegtuigje of een bellenblaas, het kon niet op. Mooie herinneringen, die Roos helaas niet zal hebben op de kermis hier in Eindhoven. Wat een suffe bedoeling.

Ja, er was een stand om touwtje te trekken. Met iemand die de euro’s in ontvangst nam, snel een bundel touwtjes in onze handen drukte met de tekst:

Drie touwtjes trekken en dan iets uitzoeken uit deze rij.

Dus.

Weg was ze.

Roos keek al even verbaasd als wij. Ze trok aan de touwtjes en een paar verlepte prijsjes kwamen omhoog. Een onduidelijk pluche ding, een klein popje zonder armen en een springtouw in de kleur verlept onduidelijk. De dame in de stand was ondertussen geld aan het vangen in de andere hoek en wij keken nog even verbaasd als Roos. Was dat alles? Nee, want Roos mocht nog wat uitzoeken. Dat had ze sneller gedaan dan dat de dame in de stand doorhad dat ze iets uitgezocht had. Dat zegt genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.