Wij zijn het museum!

Als ik weer eens met de diva’s naar een museum ben geweest, vragen sommige vrienden of ze daar niet gek van worden. Of ze dat wel echt leuk vinden. Het antwoord daarop is vrij simpel: ja. Dat vinden ze echt leuk. Niet zo gek, want musea zijn ook leuk, ook voor kinderen. Natuurlijk kom ik met Continium makkelijk weg, maar zelfs de kunstmusea.

Steeds vaker zijn er wat aangepaste rondleidingen, een speurtocht of verspreid tussen de statische objecten wat spul om aan te zitten. Met een beetje breed geïnteresseerde kinderen die snappen dat ze ook gewoon alles mogen vragen kom je een heel eind. En als ze dan zoiets speciaals kunnen doen als een robot portret laten maken…

Human Study #1 van Patrick Tresset

Yup. Je las het goed. Een portret door een robot. De robotinstallatie van Patrick Tresset “Human Study #1” heeft ons en vele andere bezoekers van het Eindhovense Van Abbemuseum getekend deze week. Als dank voor de stem voor de Museumprijs 2019 legt deze installatie de fans van het museum vast in een grote verzameling.

Als dank voor de stem voor de Museumprijs 2019 legt deze installatie de fans van het museum vast in een grote verzameling. Op een lessenaar een canvas waarop een robotarm met een pen tekeer gaat. Nouja, tekeer… Beheerst kijkt een camera van jouw gezicht naar het velletje papier en weer terug, terwijl op het papier langzaam je gezicht vormt in een geheel eigen stijl. De portretten worden opgenomen in de collectie en daarmee is het museum nog meer van iedereen: iedereen is ook deel van de collectie.

Roos en ik mochten beiden plaatsnemen als model na de Museummatch avond tijdens de Museumweek, maar ook jij kunt je laten portretteren. Dat kan nog tot en met 8 mei.

Gewoon naar het Van Abbemuseum gaan, je vindt de installatie pal naast de museumwinkel. Ga op tijd want er wordt gewerkt met tijdslots. Oja, en natuurlijk wel nadat je gestemd hebt voor de Museumprijs he! Dat kan ook ter plekke, maar waarom wachten?

Ook Manon had uiteraard al gestemd en aangezien er later op de middag nog plekjes vrij waren, is heel onze familie nu deel van het Van Abbemuseum. Lijken ze een beetje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.