We gingen voor zilver, het werd goud

Allemaal een hoedje met een flosje en lachen naar de camera. Hop, klik, klaar! Appeltje eitje. Zou je zeggen… Alleen dan heb je niet gedacht aan de luitjes van de opleiding communicatie! Een honderd afgestudeerden waarvan een 99% dames, vers van de kapper, die ineens een strak hoedje op mochten. Dat duurde natuurlijk wel eventjes. De diploma uitreiking vond plaats in Koningshof in Veldhoven, precies groot genoeg voor de opkomst. In vier groepen werden de geslaagden op het podium geroepen, waarna per scriptie de mensen naar voren werden geroepen. Iedereen werd even kort toegesproken met een kort persoonlijk verhaaltje.

En dat gold ook voor Ingrid, Esther en mij. En dan blijkt copy toch echt een vak apart… “Jullie gingen voor goud, het werd zilver“. Wij weten wat dat betekende, maar voor de zaal moet het toch anders geweest zijn. Als je het zo hoort, klinkt het alsof we met een zesje beloond zijn. Terwijl we toch echt een 8 hebben gehad. 

Dat goud klopt wel. Wie ons heeft meegemaakt, had ook niet anders verwacht dan dat we voor een 9 zouden gaan. En dat was ook binnen bereik. In het proces van onze scriptie zaten we te stoeien met de opdrachtgever, het bleef tot laat in het midden of we echt heel concreet voor een specifieke situatie aan de slag moesten. En daardoor is dat op het einde een beetje achterwege gebleven. 

Tijd voor een feestje!

We zouden natuurlijk voor de herkansing in augustus kunnen gaan… Maar na vier jaar het sociaal leven op een minimaal pitje… En dus was het vrijdagavond feest bij Ingrid, zaterdag bij Esther en aankomende zaterdag bij mij! 

Toch direct de vragen, wat ga je nu doen? Ik heb in elk geval voorgenomen even rustig aan te doen. Er ligt nog een flinke stapel boeken die ik (weer) eens wil lezen, en de halve marathon van Eindhoven is natuurlijk ook een mooi doel, en ik moet dat abonnement van Dierenrijk Europa nog optimaal benutten, en dat fotorondje Tongelre van @mikeverdonk is natuurlijk ook leuk, en die barbecue met @jwalphenaar moet er nu echt eens van komen, en misschien eens meedenken met Robbie over zijn soepimperium, en Manon helpen met de webshop, en een kinderboek schrijven, en ik wil m’n GTD eens goed bijwerken met tags, en mijn gedachten over LinkedIn als social CRM uitwerken, en dat begrip affordance, en de kelderkast gaan maken, en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.