Zondagochtend in Helmond

Het uitje van vandaag: Helmond. Voor de booster. Het was de eerste mogelijkheid voor mij, de volgende optie was in Eindhoven… over een week. Toch zonde. Ik ga er ondertussen vanuit dat ook ik een keer corona krijg, maar het zou jammer zijn als het net vóór de extra bescherming door deze derde vaccinatie zou zijn. De GGD vaccinatielocatie in Helmond bleek vervolgens ook maar een paar minuten verder, dus prima!

Laat de rij je niet afschrikken. Dat lag aan het tijdstip. Mijn afspraak was om 8:45 op zondagochtend 2 januari, dit waren gewoon mensen die net als ik er op tijd waren. De deuren net open, de eerste mensen werden ingecheckt. De rij stond bijna nooit stil en bleek bij verlaten van de locatie al vrijwel weg. Binnen liep het dan ook gestroomlijnd door.

Zou toch leuk zijn als de elementen die normaal horen bij zo’n wachtrij, controle en mooie entree ook aanwezig waren. Een knallende beat of gitaar, of het verlaten van de locatie met een achtbaan en voorzien van een suikerspin. Okee, het plezier van deze locatie zit dan ook verstopt in de komende maanden: niet of minder ziek worden.

Het wachten op de krabbel in het gele vaccinatieboekje leek nog het meeste tijd te kosten. Alles is digitaal terug te vinden, maar toch. Voor de sier. Vlak onder de oude vaccinaties voor gele koorts, hepatitis en andere ziektes, broodnodig voor de verre reizen – melancholisch muziekje – van weleer. Daar deed niemand moeilijk over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.