Zwemsituatie gewijzigd: Enode Nuenen

Da’s een bijzonder bordje. Zwemsituatie gewijzigd, al is het water nog steeds nat en er op het eerste gezicht weinig veranderd is. De horeca is er nog…

Maar de ingang met de kassa is weg. De badhokjes zijn niet te bereiken, achter een hek. Ook de trampolines zijn weg. Of beter gezegd, leeg. Als er geen bordje bij zou staan, zou het net zijn alsof ze simpelweg achtergelaten zijn bij een naderende apocalyps. Om de toilethokjes een roodwit lint: afgesloten. Het bord met de regels voor het strandbad hangt er nog wel.

De reden: exploitant Laco gaf bij aflopen van contract aan dat er al 25 jaar verlies werd gemaakt. Vast toeval, bij zwembad De Smelen in Geldrop moet er volgens Laco ook geld bij. Enfin, vervolgens zijn ze er met de gemeente Nuenen niet uitgekomen hoe het dan wel financieel rond moest komen. Gemeente Nuenen wilde niet zomaar een zak geld geven. En bedacht dat het beheer met enkele grotere evenementen per jaar, tot 10.000 man, wel te doen moest zijn.

Maar daar leek geen partij op te zitten wachten.
Niemand meldde zich.
En op 1 mei zou het rond moeten zijn.
Niet dus.

De gemeente heeft nu een extra pad aangelegd om de horeca heen en de boel open gesteld. Die strandtent heeft Laco nog wel in beheer, in elk geval tot er een nieuwe exploitant is. Een vreemde situatie. Wel het terras, ziet er ook ook netjes uit, maar niet het strand. De stoep geveegd, maar het gras vol ganzenpoep.

Even een gedachte tussendoor: poepen ganzen alleen op het gras? Of ook gewoon dobberend op het water?

Gevolg: er is nauwelijks iemand. Een drie, vier zwemmers die een baantje trokken, maar geen gezinnen of jongeren. Ondanks dat Enode vrij toegankelijk is in plaats van de oude prijs van €6,75 voor een natuurbad.

Het is ook erg onduidelijk… ‘Zwemsituatie gewijzigd’. De strandtent open, maar voor het gras en het zwemmen moet je er met een wijde boog omheen lopen. Er staan wat betonblokken op een rij en een halve poort. Vast bedoeld tegen de quads of brommers. Bij dat poortje staat een vers bord met de regels van de gemeente.

Open tot zeven uur ’s avonds, bijvoorbeeld. Vast ter voorbereiding op de grote evenementen met duizenden bezoekers. Die gaan immers ook om die tijd braaf naar huis. Kunnen de buren vast wennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.