Collse Watermolen en okee, klaprozen

Zoals paddestoelen in de herfst hun fotomoment eisen, doen klaprozen dat in het voorjaar. Heel Instagram kleurt rood. Ik fietste vorig weekend bij de Achelse Kluis langs flinke velden rode pracht. Vol met dagjesmensen voor dé perfecte foto voor oma. Wacht, dacht ik, vorig jaar was dat vlakbij Eindhoven ook zo! Echter bleek vandaag hier: Klaprozen zijn uit, margrieten zijn in.

Tenminste, dat zou je haast zeggen afgaande op de velden met klaprozen & korenbloemen hier. De grote vlakken bij de Urkhovense Zeggen ten Oosten van Eindhoven van het voorjaar van 2020 waren nu minder intens. Er waren nog wel mooie stroken aan de randen van het veld, langs het fietspad richting de Collse Watermolen. Met uiteraard flinke platgetrapte paden. Even laten bezinken of dit de moeite was.

Ik fietste door naar een van de plekken waar Van Gogh door geïnspireerd was. Hier was nog niemand te bekennen en ik maakte een rondje voor wat details van de Watermolen. Hier kan geen Anton Pieck tegenop!

Klaprozen en margrieten

En toch… Ik had mijn fototoestel bij en ging voor de klaprozen! Afspraak is afspraak, en dus zette ik mijn fiets aan de kant en liep langs de velden. Rechts het groen van korenaren, met rode en blauwe stippen van de klaprozen en korenbloemen. En links een wit-gele baan van margrieten. Strak en vol. Als dit de trend wordt voor 2022…

Verandering van spijs doet eten, dus beiden even vastgelegd! Met uiteraard ook wat ruimte voor mijn geliefde hoogspanningsmasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.