Fotoreportage ‘s-Hertogenbosch

Het is sowieso leuk om de naam van de Brabantse provinciehoofdstad voluit te schrijven, dus bij deze nog een keer: ‘s-Hertogenbosch. Al had het ook Brutusbosch kunnen heten, maar daar ging men in 1795 niet mee akkoord. Maar goed, ik was er deze keer niet voor een geschiedenisles, al heeft de stad dankzij haar historie wel een aantal mooie fotolocaties. Dát was dan ook deze keer de reden van mijn bezoek. Waar ik eind oktober onder de stad voer met een rondvaart over de Binnendieze, liep ik deze keer met twee andere fotografen door ‘s-Hertogenbosch.

Sint Jan

Uiteraard mocht de Sint Janskathedraal niet ontbreken. Best lastig ook, want zo’n beetje alle wegen in de binnenstad komen er uiteindelijk wel op uit, en de kerk is ook redelijk aanwezig. Binnen genoten we van de lichtinval, buiten was er genoeg te zien aan beelden.

Singelgracht & Binnendieze

Als vestingstad heeft Den Bosch ook genoeg water. De Binnendieze komt op een aantal plekken ook weer in beeld, en aan de rand van het centrum is aan de Stadswal met de hoekige bastions dit verleden duidelijk te zien.

Tramkade

Het is even een stukje lopen, maar zeker met de camera in de hand de moeite waard: de Tramkade. In deze oude fabriek vind je tegenwoordig het Werkwarenhuis, waar ik eerder in kader van Brabantnacht Social Label ontdekte. Nu liepen we lekker buiten, en konden we de ruwe hoeken van de Mengfabriek en de graffiti op de silo’s op de gevoelige plaat vastleggen.

Centrum ‘s-Hertogenbosch

De kenners van de stad weten nu wel dat we een behoorlijke wandeling hebben gemaakt, van Zuid naar Noord, dwars door de stad. Ook onderweg heb ik het beeld van de stad, op een van de laatste zonnige herfstdagen van 2019, proberen te vangen.

Station ‘s-Hertogenbosch

Er lagen vissen op het droge. Een man speelde met de zonnestralen. Maar verder leek de magie van de lage zon de reizigers op het station echter ontgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.