Museumpark Oriëntalis Heilig Land Stichting

Niet ver van het Afrikamuseum ligt het Museumpark Oriëntalis Heilig Land Stichting. En uiteraard ging ik met Saar dus na een bezoek aan het eerstgenoemde door naar dit stukje erfgoed. Een fotoreportage.

Het Museumpark bestaat grofweg uit vier delen: een stukje binnenmuseum met een expositie ‘Toen God Nog Schreef” over de Heilige schriften, het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat. Aangevuld met enkele elementen daartussen zoals een tentenkamp en herderstoren. Inderdaad: het doet de naam museumpark eer aan. Lekker buiten lopen tussen de bomen en natuur.

In enkele huisjes van elk dorpje is meer te zien over het leven ten tijde van de opkomst van de drie grote religies Jodendom, Christendom & Islam. Doel is om voor meer begrip voor elkaars cultuur en religie te zorgen door deze geschiedenis en achtergronden te tonen.

Ook hier erg rustig, op een doordeweekse vrijdag. Voor het Joodse & Arabische dorp wel prettig, maar juist in de Romeinse straat, met de ruimte in het paleis, mis je wel de rumoer van ander publiek en in de drukke maanden ook ongetwijfeld figuranten. Al vond Saar het ook nu prima: zeker ook voor haar eigen Instagram.

Cenakelkerk

Direct naast het (huidige) Museumpark kun je op bepaalde tijden ook binnen bij de Cenakelkerk. Een bijzonder, haast on-Nederlands bouwwerk. Met twee ranke witte torens en binnen kleurrijk geschilderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.